Rozpoczął się III etap budowy Osiedla Symbioza

•   12 stycznia 2022

Osiedle Symbioza w szybkim tempie nabiera kształtów. Inwestycja zlokalizowana przy ulicy Sołtysowskiej powiększy się o kolejny budynek. Przewidziano w nim m.in. udogodnienia w postaci wózkowni i rowerowni oraz garażu podziemnego, a na czas przedsprzedaży miejsca postojowe naziemne oferowane są w cenie mieszkania.

Osiedle Symbioza składać się będzie z czterech 6-kondygnacyjnych budynków. W III etapie deweloper planuje budowę 71 mieszkań (1- 4 pokojowych) o zróżnicowanych metrażach. Na terenie inwestycji znajdzie się żłobek i przedszkole dla dzieci, a mieszkańcy będą mogli korzystać również z otwartego już klubu sąsiedzkiego.

Cieszymy się, że wszystkie prace idą zgodnie z planem i możemy rozpocząć III etap naszej inwestycji – mówi Bartłomiej Rzepa z zarządu spółki Rogala Development. – Infrastruktura osiedla zaprojektowana została z myślą o rodzinach aktywnie spędzających czas, dla których ważny jest codzienny kontakt z naturą. Sąsiedztwo Łąk Nowohuckich sprzyja rekreacji, a przeznaczony dla wszystkich mieszkańców ogród sąsiedzki umożliwi zacieśnianie relacji pomiędzy mieszkańcami. Integracji sprzyjać będzie wspólna przestrzeń wyposażona w leżaki, kreatywny plac zabaw, boisko do gry w piłkę, a także warzywnik, w którym każdy z mieszkańców będzie mógł uprawiać ulubione owoce i warzywa dodaje.

Inwestorem Osiedla Symbioza jest Grupa Rogala, która ma na swoim koncie wiele udanych inwestycji w nieruchomości z sektora mieszkaniowego, biurowego i handlowego.

Zakończenie III etapu inwestycji zaplanowane jest na II kwartał 2023 roku.