Czy deweloper da czas klientowi

•   26 marca 2021

Z bankowego wsparcia korzysta 80 proc. klientów Merari. Witold Indrychowski, prezes spółki, informuje, że umowa rezerwacyjna jest podpisywana na miesiąc, ale można ją przedłużyć. Firma oddaje klientowi opłatę rezerwacyjną (10 tys. zł), jeśli ten nie dostanie kredytu albo nie może kupić mieszkania z powodu sytuacji losowej.
Quelle Locum rezerwuje mieszkania przez ok. cztery tygodnie. Karolina Opach, kierownik działu sprzedaży w tej firmie, zauważa, że umowy są nierzadko przedłużane. – W zależności od inwestycji pobieramy 3 lub 5 tys. zł. Możemy zabezpieczyć interesy klientów, wpisując do umowy rezerwacyjnej klauzulę, że opłata zostanie zwrócona w przypadku niepowodzenia przy staraniu się o kredyt za pośrednictwem współpracujących z nami doradców – tłumaczy Karolina Opach.

Miesiąc daje klientom inwestor budujący Osiedle Symbioza. Czas można przedłużyć nawet do dwóch–trzech miesięcy. – Opłata – 5 tys. zł – jest zwracana w każdym przypadku, gdy nie dochodzi do zawarcia umowy deweloperskiej – mówi Bartłomiej Rzepa ze spółki deweloperskiej.

Należymy do:   Stowarzyszenie Agencji Public Realtions Polskie Stowarzyszenie Public Realtions