P.B. START prezentuje nową inwestycję Modern House w Krakowie

•   21 września 2017

Przedsiębiorstwo Budowlane START w drugiej połowie października br. ruszyło ze sprzedażą mieszkań w nowej inwestycji. Modern House, bo tak nazywa się kompleks mieszkaniowy, wybudowany zostanie przy ul. Radzikowskiego na północy Krakowa.

Modern House to rodzinna inwestycja zlokalizowana w północnej części Krakowa. Mieszkania powstaną niedaleko ronda Ofiar Katynia, w sąsiedztwie Galerii Bronowice.

– Od dłuższego czasu wśród naszych klientów było zapotrzebowanie na mieszkania w okolicy węzła komunikacyjnego, a z Modern House szybko można dotrzeć np. na Śląsk – mówi Marek Szmolke, prezes PB Start. – W sąsiedztwie znajdują się również centra handlowe – dodaje.

Niska zabudowa i kameralny charakter – to cechy charakterystyczne Modern House.  W dwóch pięciopiętrowych budynkach znajdują się mieszkania o zróżnicowanej powierzchni od 32 do 80 m2. Ceny rozpoczynają się od 6,2 tys. zł/m2. Większość lokali posiada loggie, balkony, a niektóre również ogródki  lub tarasy. Termin realizacji planowany jest na IV kwartał 2017 roku.

Modern House to kolejna inwestycja PB Start w Krakowie. Obecnie w sprzedaży są jeszcze mieszkania w START CITY (ul. Wielicka/Teligi) oraz na Słonecznym Wzgórzu (ul. Włoska). Ostatnie lokale są dostępne również Pod Kasztanami, przy ul. Reduta.